Powered By Blogger

Presa britanica: "Viitorul Ford Focus RS va avea 380 CP!"


    Cei care considerau că 305 de cai puşi pe puntea faţă sunt prea mulţi vor fi luaţi prin surprindere de veştile care vin dinspre Anglia. Conform Autoexpress, viitorul Focus RS va avea 380 de cai şi va continua să meargă pe tracţiune faţă.
    Conform unor informaţii publicate astăzi de britanicii de la AutoExpress, viitorul Focus RS va avea un motor mai mic, dar o putere mult mai ridicată decât ce a actualului model. Astfel, unitatea de 2.5 litri de pe actualul Focus RS va fi înlocuită de una EcoBoost de 2.0 litri, în timp ce puterea maximă va fi de nu mai puţin de 380 de cai putere, cu 75 mai mult decât cea a versiunii anterioare. Având în vedere că Focus RS era deja unul dintre cei mai spectaculoşi membri ai zonei compacte de performanţă, noile cifre ar transforma modelul Ford într-o adevărată ţintă pentru iubitorii de maşini sport cu preţ atractiv.
    Vestea şi mai interesantă este că Ford nu are de gând să renunţe la tracţiunea faţă. "Cred că vom rămâne la strategia cu tracţiune pe o singură axă deoarece acesta a fost un element foarte bine executat de echipa noastră de ingineri pe anterioara generaţie", spune Gunnar Herrmann, directorul de produs al gamei compacte şi subcompacte Ford. Acesta continuă: "Cred că este sustenabilă prognoza unui viitor Focus RS cu putere mult mai mare. Cu versiunea specială RS500 am ajuns la 350 de cai putere, iar unele prototipuri ale noastre au mers chiar până la 380 de cai putere".
    Noul Focus RS va apărea pe piaţă cel mai devreme în 2013.


No comments:

Post a Comment