Powered By Blogger

EcoBoost se vinde pe banda rulanta

De la introducerea sa la sfarsitul anului 2010, motorul EcoBoost de 1.6 litri s-a dovedit a fi un mare hit pentru piata auto din Europa. Pana in prezent, 50.000 de automobile Ford echipate cu aceasta motorizare au fost vandute pe pamant european.
Unitatea produsa in Marea Britanie la fabrica din Bridgend echipeaza sase modele ale gamei Ford: Focus, Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX, S-MAX si Galaxy. Compania este de parere ca succesul acestui motor se datoreaza echilibrului dintre performante, economie si emisii reduse de CO2.

Sa luam un exemplu concret: noul Ford Focus echipat cu motorizarea EcoBoost de 1.6 litri accelereaza de la 0-100km/h in 7.9 secunde, are o viteza maxima de 222km/h, consumul mediu se situeaza in jurul valorii de 6 litri pentru fiecare suta de kilometri parcursa si emite numai 132g CO2/km.

Sistemul de propulsie mai este echipat cu supape cu distributie variabila Ti-VCT, un sistem automat de inchidere a grilei radiatorului (active grille shutter) pentru imbunatatirea aerodinamicii la viteze mari, un computer de bord inteligent care monitorizeaza toti parametrii motorului de un milion de ori pe secunda si sistemul start-stop util in traficul urban.
 

No comments:

Post a Comment